Photobooks; Τι είναι αυτό;

Tα Photobook είναι φωτογραφικά άλμπουμ και ημερολόγια με τις δικές σας φωτογραφίες. Αντίθετα όμως με τα κοινά album δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε εσείς τις φωτογραφίες σας σε ένα album αλλά φωτογραφίες και album έχουν γίνει ”ένα”.Κάθε σελίδα του είναι μια φωτογραφία ή μια ολόκληρη φωτογραφική σύνθεση με πολλές φωτογραφίες “σκηνοθετημένη” έξυπνα και καλλιτεχνικά με την βοήθεια του προγράμματος που σας προσφέρουμε δωρεάν. Κάθε σελίδα του είναι από αυθεντικό φωτογραφικό χαρτί, με λαμπερά κορεσμένα χρώματα και τεράστια αντοχή στον χρόνο βιβλιοδετημένες σε ένα υπέροχο “φωτογραφικό βιβλίο” ή ένα καλαίσθητο ημερολόγιο γεμάτο με εικόνες σας και προσωπικές σας στιγμές.

Τα δύο συστατικά του ονόματός του (photo + book) περιγράφουν με ακρίβεια το προϊόν: μοιάζει με ένα πολυτελώς βιβλιοδετημένο τόμο που περιέχει φωτογραφικό υλικό, εκτυπωμένο σε φωτογραφικό χαρτί υψηλής ποιότητας.

Ποια είναι η διαφορά του Photobook και του Photobook.gr

To Photobook.gr είναι το όνομα των photobook που παράγει και διαθέτει η εταιρεία Iconnet Α.Ε.. Η Iconnet είναι πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο της φωτογραφίας και των ψηφιακών εφαρμογών της στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.

Το Photobook.gr είναι ένα από μια από τις ποιο σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές και παράγει photobooks πολύ υψηλών προδιαγραφών, προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια σε όλους του τομείς: τη ποιότητα εκτύπωσης, το φωτογραφικό χαρτί και την άρτια βιβλιοδεσία.

Το Photobook.gr είναι επίσης και ο δικτυακός χώρος στον οποίο βρίσκεστε.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε όλους τους φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φωτογραφικά άλμπουμ, κάθε photobook είναι μοναδικό διότι σχεδιάζεται μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίνοντας εκπληκτικές δυνατότητες για τη τοποθέτηση των εικόνων, το σχεδιασμό των σελίδων και τον τρόπο παρουσίασης των φωτογραφιών. Οπότε, μπορεί να φτιαχτεί ένα photobook κατάλληλο για κάθε περίσταση: από τις διακοπές σας, μέχρι το πάρτυ σας, μέχρι το γάμο σας.

Σχεδιασμός του Photobook

Στο παρελθόν ο σχεδιασμός ενός τέτοιου τόμου / άλμπουμ ή ημερολογίου μπορούσε να γίνει μόνο από ειδικευμένους επαγγελματίες με σημαντική εμπειρία στη ψηφιακή επεξεργασία εικόνας και την γραφιστική. Σήμερα όμως, χάρη στο ειδικό λογισμικό που σας παρέχουμε δωρεάν, μπορείτε μόνοι σας να σχεδιάσετε όμορφα Photobooks και ημερολόγια. Όταν τελειώσετε τον σχεδιασμό, μπορείτε να το στείλετε εύκολα μέσω του προγράμματος για εκτύπωση στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της εταιρείας μας και να έχετε ένα υπέροχο άλμπουμ ή ημερολόγιο που μπορείτε να το παραλάβετε, από το πλησιέστερο σε σας κατάστημα μέσω της πλειάδας καταστημάτων με τα οποία συνεργαζόμαστε, είτε να το αποστείλουμε στον χώρο σας αν δεν υπάρχει κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα κοντά σας.

Πόσο εύκολα μπορώ να μάθω το πρόγραμμα σχεδιασμού;

Το λογισμικό που σας προσφέρουμε, έχει δημιουργηθεί για τον απλό χρήστη αλλά και τον έμπειρο καλλιτέχνη που θέλει ποιο εξειδικευμένη και ιδιαίτερη σχεδίαση. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας photobook ή ημερολόγιο με λίγα αυτόματα βήματα ή να επεξεργαστείτε κάθε σελίδα του με την χρήση απλών αλλά πανίσχυρων εργαλείων που παρέχει το πρόγραμμα ώστε να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό. Το πρόγραμμα είναι στην Ελληνική γλώσσα και τα μέλη του site έχουν πρόσβαση σε μια σειρά εκπαιδευτικά βίντεο που έχουμε επιμεληθεί ειδικά για τα μέλη του site μας. Εγγραφείτε δωρεάν και αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το υλικό.

Ποιες ειδικές δυνατότητες μου δίνει το πρόγραμμα κατασκευής photobook που διαθέτετε δωρεάν;

Κατ’ αρχήν, παρουσιάζει τις επιλογές του στα ελληνικά αλλά και σε άλλες 15 περίπου γλώσσες. Έχει φτιαχτεί με γνώμονα τη διευκόλυνση ενός απλού χειριστή υπολογιστών και διαθέτει μενού αυτόματης σχεδίασης όπου το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι απλά να επιλέξετε τις φωτογραφίες και το μέγεθος του photobook που θέλετε. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το πρόγραμμα. Μία από τις πολλές δυνατότητες που έχει είναι να διορθώνει αυτόματα τις υπερφωτισμένες ή υποφωτισμένες φωτογραφίες σας με εκπληκτικά αποτελέσματα. Επίσης, έρχεται με μία σημαντική ποικιλία σχεδιαστικών προτύπων, φόντων, γραφικών και γραμμάτων που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα πολύ ικανοποιητικό photobook από την πρώτη κιόλας προσπάθεια. Όλα αυτά – μαζί με τις φωτογραφίες σας – μπορούν να συνδυαστούν πάνω στην ίδια σελίδα του photobook δίνοντας αποτελέσματα που θα εκπλήξουν εσάς και τους φίλους σας.

Τι φωτογραφίες μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Οποιεσδήποτε φωτογραφίες έχετε τραβήξει με τη ψηφιακή σας μηχανή. Ούτως ή άλλως τις έχετε αποθηκευμένες στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ή σε κάποιο CD/DVD. Θα επιλέξετε εκείνες που θέλετε να εισαχθούν στο πρόγραμμα και κατόπιν θα τις μεταχειριστείτε όπως κρίνετε. Η ανάλυση των εικόνων δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά είναι σκόπιμο να διαλέγετε φωτογραφίες σας που “δείχνουν” καλές.

Μπορώ να βάλω κείμενα και λεζάντες στις φωτογραφίες μου;

Ναι, οπουδήποτε θέλετε μέσα στον σχεδιασμό των σελίδων του photobook μπορείτε να βάλετε κείμενα και λεζάντες που θα κάνουν το άλμπουμ σας πιο ζωντανό ή την παρουσίασή σας ποιο κατανοητή.

Γιατί στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας να τυπώσω τις φωτογραφίες μου;

Οι ψηφιακές μηχανές έδωσαν τη δυνατότητα για πάρα πολλά ανέξοδα κλικ, και μας απελευθέρωσαν από την ανάγκη να τυπώνουμε τις φωτογραφίες μας μόνο και μόνο για να δούμε αν “βγήκαν καλές”. Παράλληλα όμως, έχουμε στερηθεί τη χαρά του να μπορούμε να δούμε και να δείξουμε τις φωτογραφίες μας χωρίς να είμαστε δίπλα στον υπολογιστή. Το photobook.gr προσφέρει μία εντελώς νέα προσέγγιση στο παλιό πρόβλημα της παρουσίασης των φωτογραφιών: κρατώντας την πολυτέλεια της φωτογραφικής εκτύπωσης, συνδυάζει τη διαδικασία οργάνωσης και παρουσίασης των φωτογραφιών με την οικεία αίσθηση του “βιβλίου”. Σαν αποτέλεσμα, δεν έχουμε φωτογραφικές “εκτυπώσεις” αλλά φωτογραφικές – γραφιστικές δημιουργίες που αναδεικνύουν τη φωτογραφική δουλειά που έχει γίνει και τιμούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.

Ποια είναι η διαδικασία για να φτιάξω τα δικά μου photobook;

Ξεκινήστε με μία εγγραφή στο δικτυακό τόπο photobook.gr. Αυτή η εγγραφή, θα σας δώσει άμεση πρόσβαση στο software για τη δημιουργία photobook και σε υλικό βίντεο οδηγιών που θα διασκεδάσουν και θα δώσουν ιδέες.
Παράλληλα, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα απόδοχής έτοιμων photobook για εκτύπωση. Από όλα αυτά, θα πληρώσετε μόνο – όταν θελήσετε να φτάσετε εκεί – την εκτύπωση του photobook.